Zelfanalyse Meervoudige Democratie

Vanaf maart 2017 was ik projectleider van het Testlab Lokale Democratie (voor VNG/BZK). Negen gemeenten gingen aan de slag met de vraag: ‘Hoe werken wij – gemeente en gemeenschap – samen aan de meervoudige democratie (en hoe kan dat beter)?’

Ik coördineerde dit project en maakte een werkwijze in vijf stappen:
1. Startgesprek (wat gaat er gebeuren, waarom en met wie)
2. Foto (hoe staat het en hoe gaat het)
3. Analyse (duiden en kiezen)
4. Bewegen (ontwerpen, uitproberen, doen)
5. Verankeren (borgen, verbreden, overdragen)

Van de zomer 2017 t/m maart 2018 hebben negen gemeenten (begeleid door 5 adviseurs) deze vijf stappen doorlopen. Op basis van hun ervaringen maakte ik een handreiking  waarmee andere gemeenten ook (zelf) aan de slag kunnen.

Die vind je op: https://www.lokale-democratie.nl/handreikingzelfanalyse

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .