artikel: “Geen bezwaar tegen No-cure-no-pay”

Steeds meer mensen gebruiken No-cure-no-pay-bureaus om bezwaar te maken tegen hun WOZ-beschikking. Die bureaus verdienen geld doordat gemeenten proceskosten-vergoedingen moeten betalen als het bezwaar gegrond wordt verklaard. Daardoor stijgen de kosten voor de uitvoering van de WOZ fors. Gemeenten zijn niet blij met deze bureaus. Veel gemeenten proberen de bureaus dan ook tegen te werken, maar de gemeente Zaanstad werkt sinds 2011 constructief met ze samen in een informele aanpak.

Ik sprak hierover met een stafjurist, een afdelingshoofd, een directeur en een wethouder in Zaanstad. Dat resulteerde in het artikel “Geen bezwaar tegen No-cure-no-pay”, dat binnenkort verschijnt in de pionierskrant Prettig Contact met de Overheid, en dan ook hier is te downloaden.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .