Brochure Schadefonds Geweldsmisdrijven

Voor het ministerie van BZK schreef ik een brochure over het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven is anders gaan werken. Tegenwoordig worden slachtoffers van geweldsmisdrijven die een financiële tegemoetkoming aanvragen standaard gebeld door de jurist die hun aanvraag moet beoordelen. Hierdoor wordt het werk leuker en beter. De juristen maken direct contact met mensen die groot leed is aangedaan. Slachtoffers voelen zich gehoord en erkend door de overheid.

Met de directeur, drie medewerkers en de externe begeleider voerde ik mooie open gesprekken, over hoe mensen en organisaties kunnen veranderen en vooral over hoe je op professionele wijze persoonlijk contact legt met mensen die iets vreselijks meemaakten. Op basis daarvan schreef ik de Brochure Schadefonds Geweldsmisdrijven, die op 25 september is gepresenteerd op het jubileumcongres van het BZK-project ‘Prettig contact met de overheid’.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .