Hoe dan?! Raadslid in de meervoudige democratie…

Hoe ga je als raadslid aan de slag met meervoudige democratie? En hoe kun je op een andere manier naar de rol van raad kijken? Met Marije van den Berg maakte ik een draaiboek om met de raad in gesprek te gaan over nieuwe, passende werkvormen die meer recht doen aan de raad in een meervoudige democratie.

Veel gemeenteraden zoeken naar goede nieuwe werkvormen om de invloed van inwoners anders vorm te geven. Van andere manieren van overleg, samenwerkingsgroepen, klankborden en panels tot adviesraden, wijkcoöperaties en de klassieke inspraak. Het draaiboek voor democratisch samenspel helpt de raad van rol te wisselen en daarmee het verschil te maken.

zie: https://www.lokale-democratie.nl/hoe-dan-de-gemeenteraad-de-meervoudige-democratie

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.