Kennismakelaar Gemeenteraad & Zeggenschap – Democratic Challenge

Voor de Democratic Challenge probeer ik op een aantal manieren lokale democratie in Nederland beter, opener en meervoudiger te maken:

– Community of Practice: samen met Marije van den Berg (whiteboxing) begeleid ik een groep gemeenten (griffiers en raadsleden) die zeggenschap op een andere manier verdelen. We komen regelmatig bijeen om elkaar daarmee verder te helpen. Zie hiervoor de website.

– Waaier werkvormen: samen met de Community of Practice maken we ook een overzicht van verschillende werkvormen die voor verschillende vraagstukken nodig en mogelijk zijn: een praktische menukaart voor griffie(r)s, burgemeesters en commissievoorzitters.

– Zelfscan Lokale Democratie: met Jornt van Zuylen (Democratic Challenge) en Laurens de Graaf (HU) ga ik een scan ontwikkelen waarmee gemeenten samen met inwoners de stand van hun lokale democratie kunnen bepalen en vervolgens verbeteren.

– Met Jeroen van Urk (ZZP), Jornt van Zuylen (DC) en Pepijn van Houwelingen (SCP) werk ik aan een reeks mogelijke radicale vernieuwingsmodellen voor gemeenten.

 

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .